skip to Main Content

Eerdere Initiatieven

Eerdere gezamenlijke zonnedaken in Haarlem

Het dak van het Seinwezen, in het Garenkokerskwartier, was het eerste gezamenlijke zonnedak van Noord-Holland. Het dak van de Fablohal aan de Ramplaan het grootste. Geïnspireerd door deze successen zijn de initiatiefnemers uit deze buurten, met de in Haarlem Noord opgerichte energiecoöperatie Noorderlicht in de Stadsgarage, gaan samenwerken in het initiatief  “16 gezamenlijke zonnedaken in Haarlem in 2016”, waarbij ook de gemeente Haarlem zich heeft aangesloten.

In Juni 2015 is de initiatiefgroep begonnen om bedrijven, sportverenigingen en ook andere dakeigenaren te interesseren om hun dak daarvoor in te zetten. Tegelijkertijd hebben de deelnemers van het eerste uur nieuwe initiatiefnemers om zich heen verzameld.

Op 24 november 2015 waren dakeigenaren in de Stadsgarage bijeen, wat tot een verdere versnelling van het initiatief heeft geleid. Het gaat er om de juiste matches te maken tussen dakeigenaren en buurten. En vooral om het hen daarbij zo eenvoudig mogelijk te maken. Op naar feestelijke openingen van nog meer gezamenlijke zonnedaken!

Onder leiding van Liesbet Hanekroot is een groep initiatiefnemers in januari 2016 begonnen om een slimme samenwerking op te zetten, inclusief verdienmodel. Hieruit zijn inmiddels de stichting en de coöperatie Kennemer Energie voortgekomen. Dit initiatief moet er toe leiden dat iedereen in Haarlem makkelijk een groepje kan vormen om een dak in eigen buurt vol te leggen.

Back To Top
×Close search
Zoeken